کیهان شناسی | از جنس بینهایت...

بررسی کیهان

ناسا اخیرا ماهواره جدیدی را به مدار ارسال کرده که به رصد و بررسی منطقه مرموز خورشید خواهد پرداخت.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این پرتاب روز پنجشنبه (ششم تیر) رخ داد که طی آن یک جت L-1011 از پایگاه هوایی واندنبرگ برخاسته و موشک حامل ماهواره را در ارتفاع 11.8 کیلومتری بر فراز اقیانوس آرام رها کرد.

این پرواز ابتدا قرار بود روز چهارشنبه انجام شود اما قطع برق در کالیفرنیا باعث تاخیر در انجام آن شد.

موشک پس از پنج ثانیه سقوط آزاد روشن شده و به سمت لایه‌های بالایی جو زمین حرکت کرد.

سه مرحله این موشک 10 دقیقه بعد سوخته و اکنون این کاوشگر 2.1 متری برای شش ماه آینده در ارتفاع 527.8 کیلومتری زمین ساکن خواهد ماند.

پس از این دوره سکون، ماموریت دو ساله رصد منطقه رابط خورشید توسط ماهواره آغاز خواهد شد.

ابزار طیف‌نگار نقطه رابط از این ناحیه ناشناخته خورشید در تکه‌هایی به اندازه حدود یک درصد این ستاره عکس خواهد انداخت.

همچنین دوربین فناوری پیشرفته این ابزار که تنها طول موجهای خاصی از نور را هدف قرار داده، برخی از واضح‌ترین تصاویر را از خورشید به ثبت رسانده که تاکنون دانشمندان به چشم دیده‌اند.

این کاوشگر 199.5 کیلوگرمی بخشی از پروژه ناسا با هزینه 182 میلیون دلار است.

به گفته دانشمندان این پژوهش، هدف این ماموریت درک بهتر واریانس‌های موجود در فعالیت خورشید است.

اطلاعات زیادی در مورد این منطقه از خورشید در دست نیست چراکه تاکنون دانشمندان به آن علاقه زیادی نشان نداده بودند. این بی‌توجهی به قدری بوده که برخی دانشمندان این منطقه را «جو نادیده گرفته شده» نامیده‌اند.

فناوری نیز در این چشم‌پوشی نقش مهمی دارد؛ زیرا تاچندی پیش به سختی می‌شد این ناحیه را که لایه نازکی از خورشید است، مشاهده کرد.

این ناحیه در زمان خورشیدگرفتگی هنگامی که ماه نور خورشید را مسدود کرده و ساختارهای عظیم در ناحیه را که شبیه هاله‌ای اطراف این ستاره است، قابل مشاهده می‌شود. به گفته دانشمندان عرض این ساختار احتمالا تنها 160 تا 240 کیلومتر، اما طول آن 161 هزار کیلومتر است.

ناحیه رابط بر فعالیت‌های مختلف در زمین تأثیر می‌گذارد. این ناحیه ممکن است همچنین مسؤول فورا‌ن‌های غیرمنتظره خورشیدی باشد که در شبکه برق زمین و ناوبری ماهواره‌ها اختلال ایجاد می‌کنند.

منبع : شبکه فیزیک هوپا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">